Friday, 17 May 2013

Jenjalan Melaka dan Dewan Freemason

Halu u olls...

Memandangkan hari ni aku agak relaks sikit, jadi nak ringankan jari yang tak berapa nak runcing ni leww~

Hujung bulan lepas, yakni bulan 4, member aku kawen. Dia ni senang cite childhood friend lah. Dari zaman kami tinggal kat PULAPOL (bapak pulis) sampai ke Cheras. Masuk darjah 4 dia pindah Melaka. Kampung dia. Tahniah aku ucapkan.

Haaa...nak dipendekkan cerita, aku amatlah berterima kasih terhadap member aku ni kerana sudi jemput DAN inilah kenduri kawen yang agak jauh aku pergi ni. Ye lah, biasanya sekitar rumah je. Paling jauh pun Batang Kali je bulan 2 hari tu. Aku pun bukannya rajin sangat berjalan ni. Adik aku, sampai ke Terengganu semata-mata nak attend kenduri kawan dia. Lelaki, even mak aku pun tak kisah.

Aku pun lama tak jenjalan Melaka. Kali terakhir bila ye? Form 3 kot (2003)?

Ok, berikut adalah yang sempat aku ambil.


Dewan Freemason.

Aku rajin juga baca artikel pasal kejadah ni kat internet. Ntah, kengkadang aku percaya, kadang tak.







yang ni aku pergi time pagi. Pagar tak buka lagi. Petang semalamnya aku ronda2 dengan mak, pagar buka. Ada 2 biji kereta parking kat dalam.

Di fahamkan terdapat 14 buah dewan freemason bertapak kat Malaysia yang indah ini. Bapak banyak. Aku memula baca, tak caya dowh. Bila dah jumpa cam ni, caya lah kot~ Apa ye yang ada kat dalam tu? Kalau aku singgah petang semalam tu, boleh gak lah aku sekodeng. haha~ dahdahdah...!

Dewan ni berhadapan dengan Sekolah Tinggi Melaka.


Lepas tu, aku ada ambil gambar2 sekitar, dan terus balik KL. Bai-bai!













No comments: