Thursday, 2 May 2013

[Jenguk Anime] #01 - Gintama

haaa...siapa pernah tengok anime ni??

Aku tak pernah tengok lagi. Tapi apa yang aku tau, anime ni KELAKAR giler, mungkin lagi kelakar dari Lawak ke Der? korang tu... hehe. *sentap Afdlin aku tulis cam ni*

Anime ni pulak, full of parodies. Ya Allah, aku ni memang layan parodi bagai cam ni. Jom tengok apa yang diorang parodi kan.

Bleach?


Kelas! Dragon Ball teruih!

amekaw! Cikgu Kakashi lagi.

oh, One Piece! *aku tak tengok anime ni*

Dan berikut adalah senarai anime yang di parodi kan;

  • Kuroshitsuji (episode 171)
  • Bakuman
  • Prince of Tennis
  • Will Smith
  • Eyesheild 21
  • Detective Conan
  • Ultraman
  • Beserk
  • Sengoku Basara
  • Kuroko no Basket
  • Dragon Quest
  • K-ON!
  • Gundam Seed
  • Heidi
  • Death Note
  • Evangelion
  • Jojo's Bizarre Adventure


haaa...nampak cam best kan. Sekarang dah episod 200 lebih. hmmm...aku anime lama-lama pun tak setel lagi tengok. Bleach pun aku tak habis lagi. 

Details:

Anime: Gintama (maksud: Roh Perak; Silver Soul)
Mula tayang: 8 Disember 2003
Genre: Komedi, Parodi, Sains Fiksyen
Pencipta a.k.a Mangaka: Sorachi Hideaki
Studio: Sunrise (adik beradik ngan Inuyasha, Gundam Seed)
Episod setakat ini: 265 (menurut website tokyoinsider.net)

Rupanya anime ni dah ditayangkan kat TV M'sia iaitu TV2 start 30 Ogos 2009. Why??? Kenapa aku tak tau? hukhukhuk~ Oh, lupa, time tu aku gigih keje kat KFC nak cari duit untuk konvo. miehihihi.. Ok lah, pada yang tengah follow anime ni, aku yakin korang mesti ada six pack kat perut kaannn? hehe. Bye2!

Sumber:

animenewsnetwork
Gintama - wikipedia
Gintama - wikia
Gintama - tokyoinsider.net
Google search

No comments: