Monday, 17 December 2012

Vavi kau...!!

Ini entri tak ada kena mengena dengan maki-memaki, mahupun Maaki Onaga, bekas vokalis HIGH and MIGHTY COLOR dulu.

Lain kes di Times Square juga, kes jamban aku dah tutup, ini kes di mana kita boleh membeli barangan murah di Times Square. yeaahhhh...

Alkisahnya, aku memang sedang mencari cover ataupun casing tablet 7" ni. Dah calar-balar dah aku tengok tablet aku tu. Maklumlah, tablet murahhh...Aku beli via Groupon bulan 9 hari tu.

Sebelum ni, aku cari kat AEON Cheras Selatan kerana itulah sumber terdekat aku. Mahal gila kau! RM80! Tak mau lah kannn...

Pas tu terjumpalah cover murah kat Times Square ni. Bangla tu kata, buy 1 free 1. Wahh...Tak mau lah sampai 2. Tablet aku bukannya mahal. Buy 1 free 1 tu harganya RM65. Aku minta nak beli satu je. Dapatlah harga RM45. yaayyyyyy...*walaupun hati tak melonjak mana*


Faveret kaler aku; merah hitam. Cantikkan?

Aku sampai rumah je, terus sarung. main game, peluk-peluk...Gitu kauuu....Pastu aku nonton Pokemon. Season 1. Baru download time bosan-bosan kat office. Dah run 2 episod. Sekali tu...

"Apa ni? Apasal nampak bintik-bintik tiga seperti kulit babi ni?"

Lantas ku menggapai henfon dan gugel 'Casing kulit babi'. 

Aku punya cover, bintiknya sama macam ni. eeee...*terangkat bahu sikit*

Aku gugel-gugel. Baca sikit artikel. Memang betul.

Pastu, aku cabut, bungkus balik. Esoknya, lepas balik keje, rush dari Subang Jaya, terus ke Times Square, tukar.

Nasib baik boleh tukar! hehehe...Buat muka sememe sikit...Amoi tu pun cakap, semua yang dia jual tu, jenis macam tu. Aku tak lah menuduh, dia tahu tu kulit babi, pastu main menonong je jual. Tak. Aku syak, diorang mesti tak tau punya. Termasuk banla yang approached semalam. Baikkan aku. Bersangka baik gitu!

Aku tukar, aku ambil yang keras punya. Tak ada unsur kulit babi mahupun kulit lembu situ. Plastik punya.

Mohon korang semua alert tentang benda ni. Salah aku juga, dah tau murah, main serbu je!


gambar semua dari carian Google, kecuali yang screenshot FB tu!

1 comment:

Anonymous said...

not all "3 dot character" is pig leather i think.
check this:
http://www.kreasikulit.com/info/cara-identifikasi-kulit-babi-pada-produk-kulit