Thursday, 28 June 2012

GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Watak Kegemaran

Aku sertai kontes ni. Klik sini.





WATAK KEGEMARAN: UCHIHA ITACHI


Dalam banyak-banyak anime aku tonton, hanya satu je watak yang paling...paling aku berkenan. Aku tak tau kenapa, 80% peribadi Uchiha Itachi adalah menepati ciri-ciri lelaki idaman aku. Kenapa?

Aku suka lelaki yang berambut panjang. Sebab berambut panjang tu nampak hot. Tapi, takmo lah panjang sangat. hihi.
Aku suka lelaki yang bertanggungjawab. Tanggungjawab tentang hal dunia dan akhirat (agama)
Aku suka lelaki yang sangat sayangkan keluarganya. Keluarga dia dan keluarga aku.
Aku suka lelaki yang patuh pada arahan. Tapi dalam isu dunia nyata ni, kau janganlah patuh sangat macam anjing kan? hohoho...
Aku suka lelaki yang sayangkan adik-adik aku macam dia sayang adik dia sendiri.

Eh, macam dah keluar topik! Itu antara penyebabnya.

Penyebab sampingan adalah Uchiha Itachi berkongsi zodiak dan bulan hari kelahirannya. Itachi punya besday pada 9 Jun dan sepuluh hari kemudian besday aku pula. ececec...

Itachi ada seorang adik dan dia sangat sayangkan adiknya. Ye, aku pun macam tu, tapi adik aku bukan seoranglah, 2 orang. KEMBAR. Dan, bagi aku, segala macam priority semua, aku mesti utamakan adik aku dulu. Diri aku lain citer. Ini semua aku telah belajar dari Itachi yang perhubungan adik-beradik sangat kuat dan tidak akan terputus.

Dan satu-satunya quotes dari Itachi yang aku pegang:

"You don't have to forgive me. No matter what you decide from now on, I will love you forever."

-Sekian-


aku menangis mengenangkan scene tersebut.



7 comments:

amengs88 said...

hai segmen yang sama.. dah follow... sila la datang ke sini

http://azmengs.blogspot.com/2012/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-watak.html

muhsin.aminudin said...

singgah ke sini :)

Miss Red Apple said...

samalah kita..ingat tak masa itachi cakap.. ''SORRY SASUKE. NO NEXT TIME'' saya menangis sampai tersedu2, semua adik2 saya gelakkan saya... sadisnyaaaa

datang dari segmen sama;
http://redapplesdiary.blogspot.com/2012/06/giveaway-contest-gila-1-watak-kegemaran.html

Hafizah Haruno said...

@amengs88: Trimas. Best of luck semua!

@muhsin.aminudin: Trimas!

@Miss Red Apple: a'ah. Tersedu kejap. Yang ada adik je leh rasa moment cam ni

shaiful hafsham said...

DAH FOLLOW...

SILA DATANG KE

http://mynaepul.blogspot.com tq :P

onlajer said...

Datang dari Contest Gila, selesai buat ini cuba2lah buat INI pula

Faizul Osman said...

tak pernah tahu pasal karton ni... sy suka upin ipin...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/giveaway-contest-gila-buasir-otak-watak.html