Thursday, 19 January 2012

Mari Bermekap Bersama Kak Michelle

youtube sekarang dah jadi satu platform bagi orang yang noob noob nih. Salah seorangnya, akulah! Nak pakai tudung pun tengok youtube. Alah, tudung yang panjang tu apa namanya? Shawl? hah tu lah. Takkan lah tudung bawal pun ko nak pakai sampai tengok youtube kan? Mau kena baling ikan bawal oleh mak aku.

Nak mekap pun ada. Hah, aku pun noob gak pasal mekap. Keluar rumah, just tempek conpact powder, sudah. Paling rajin pun, aku calit celak sikit.

Ada siapa yang tak kenal akak ni?

Sorry nokk. Ni bukan Marion Caunter. Ni lah Michelle Phan. Ratu segala mekap. Orangnya cantik. Tak mekap pun cantik.

Ni aku ada attach sekali 2 video tutorial dia mekap.

Akak ni mekap ala-ala watak dalam anime Chobits. *sorry sebab aku tak tengok anime ni*

Ada serupa tak?

Ini mekap ala-ala Nana Osaki dari anime Nana (Ai Yazawa). 


Nana Osaki versi anime (kiri) Nana Osaki versi live action dilakonkan oleh Mika Nakashima. (kanan)  

Dan korang boleh cekidaut banyak lagi jenis mekap dia.  Rupa Lady Gaga pun ada. hehehe. 
Lepas ni aku nak dia mekap camni pula:

Part mata tu yang aku tak boleh tahan! Cool!                                                             

1 comment:

fadh leyanie said...

zaman sekarang tak payah pegi bengkel makeup mana2,bukak youtube tgk tutorial je senang :)